Начало
НачалоЗдравни новиниХроничната уртикария повишава риска от рак
Хроничната уртикария повишава риска от рак 25 януари 2012

Наличието на хронична уртикария повишава риска от рак, поне сред пациентите от Тайван, сочи ретроспективно проучване, публикувано в Archives of Dermatology.

Авторите споменават предишни проучвания, които сочат смесени резултати относно възможна връзка между уртикарията и раковите заболявания. Те анализирали 12 270 пациенти, които били наблюдавани за период от общо 69 305 години.

Хроничната уртикария била свързана 2.2 пъти повишен риск от рак, като рискът бил еднакво изразен и при двата пола и най-силно изразен във възрастовия диапазон 20-39 години.

Най-висок риск имало относно хематологични злокачествени заболявания - над 4 пъти, особено сред пациентите под 20 години. Освен това хроничната уртикария била свързана и с повишена заболеваемост от нехематологичен рак - на мозъка, на ретроперитонеума, вулвата, бъбрека и уринарната ситема.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator