Начало
НачалоЗдравни новиниНаднорменото тегло - рисков фактор за акне при момичетата
Наднорменото тегло - рисков фактор за акне при момичетата 28 януари 2012

Момичетата с наднормено тегло имат повишен риск от акне, докладват норвежци в Archives of Dermatology. Такава връзка обаче била открита относно мъжкия пол.

В проучването били включени близо 3600 лица на възраст между 18 и 19 години, които били анкетирани относно хранителните си навици и други лайфстал фактори.

19% от момичетата с наднормено тегло срещу 13% от тези с нормално тегло имали акне.

Според авторите, установената по-голяма честота на акне се дължи на хормонални фактори, свързани с наднорменото тегло като инсулин и др.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator