Начало
НачалоЗдравни новиниОвулацията понижава имунитета
Овулацията понижава имунитета 28 януари 2012

Статия, публикувана в Journal of Leukocyte Biology, сочи, че жените имат повишен риск от инфекции по време на овулацията. Според изследователите този феномен се дължи на отслабената имунна система на жената в този период, което предпазва сперматозоида.

Използвайки мишки, д-р Relloso и колеги от Complutense University (Испания) установили, че половият хормон естрадиол покачва податливостта към системна кандидаза.

По-конкретно било установено, че естрадиолът повлиява дендритните клетки, които са едни от главните клетки на вродения имунтет. Естрадиол-повлияните дендритни клетки били по-неефективни при индуциране на Th17 имунен отговор към антигените на C. albicans.

Това откритие има потенциално значение за предаването на други полово преносими заболявания като HIV и HPV.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator