Начало
НачалоНашето здраве
 
Децата с високообразовани родители страдат по-често от атопичен дерматит
Децата на високообразовани родители може би са по-податливи на атопичен дерматит в сравнение с децата от по-нискообразованите семейства, сочи ново проучване.
 
Умерената консумация на алкохол намалява и риска от диабет
Обратната връзка между умерената алкохолна консумация и риска от диабет тип 2, установена в няколко проучвания, не може да бъде обяснена само с по-здравословния начин на живот на участниците. Ново проучване сред лица, водещи здравословен начин на живот, сочи, че алкохолът намалява риска от диабет с приблизително 40%.
 
Ранната уптреба на марихуана - свързана със злоупотреба с други вещества, психологични проблеми
Едно от най-големите проучвания, фокусиращи се върху употребата на марихуана в предтийнейджърска възраст сочи, че приемът на субстанцията преди 13-годишна възраст е свързана с повишен риск от злоупотреба с други наркотични вещества, психологични и правни проблеми.
 
Андрогенната алопеция е честа причина за косопад при тийнейджъри
Андрогенната алопеция е най-честата причина за косопад при млади момичета и момчета, докладват учени от New York University School of Medicine. Този вид алопеция може да започне в много по-рано, отколкото голям брой лекари и пациенти предполагат, обясняват авторите на статия, публикувана в British Journal of Dermatology.
 
Нови сведения за положителния ефект от леката до умерена употреба на алкохол
Умерената и ниска консумация на алкохол е свързана с по-ниска сърдечносъдова смъртност в сравнение с пълното въздържание, сочи ново проучване, включващо над 245 000 жители на САЩ. Високата консумация на алкохол не била ясно свързана с по-висок или нисък риск.
 
Лечение на артроза с хиалуронова киселина
Артроза е медицинското название на страдание протичащо с „дегенеративни” промени в структурите на ставата (синоним: Arthrosis deformans – от старогр. ἄρθρον, „става“ и лат. deformatio „обезобразяване“). Това е характерната изява на износената става - състояние, което възниква въз основа на увреден или износен ставен хрущял. И така артрозата представлява една „вече износена става”. Оттук следва извода, че артрозата е не типична болестна единица, а един естествен процес - с възрастта ставите се износват.
 
Екземата и алергията към фъстъци може би са свързани
Бебетата с екзема имат висок риск от развитие на алергия към фъстъци и други алергии, докладват британски лекари. В проучване, представено наскоро, те установили, че дори и през първата година от живота си, над 20% от новородените с екзема вече алергия към фъстъци.
 
Затоплянето на климата удължава сезонните алергии
Италиански лекари докладват за удължени периоди на сезонен ринит - феномен, който най-вероятно се дължи на затоплянето на климата. По време на 26-годишно проучване авторите наблюдавали значително удължаване на периодите с големи концентрации на полени във въздуха.
 
Кръвоносни изменения по краката - мрежесто разширени вени по краката
През пролетта когато отпаднат покривалата отново излизат на показ краката. Но какво може да се направи ако мрежесто разширените вени по краката помрачават настроението? Какво представляват мрежестите разширени вени?
 
Излагането на индустриални разтворители повишава риска от болест на Паркинсон
Ново проучване сочи, че мъжете изложени на работното място на трихлороетилиен (ТХЕ) или тетрахлороетилен (ТеХЕ) - разпространени разтворители в индустриалното производство, имат над 8 пъти повишен риск от развитие на болест на Паркинсон в сравнение с техни близнаци, които не са изложени на тези химикали.
 
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator