Начало
НачалоНашето здравеЕкземата и алергията към фъстъци може би са свързани
Екземата и алергията към фъстъци може би са свързани 04 март 2010

Бебетата с екзема имат висок риск от развитие на алергия към фъстъци и други алергии, докладват британски лекари. В проучване, представено наскоро, те установили, че дори и през първата година от живота си, над 20% от новородените с екзема вече алергия към фъстъци.

Досега се смяташе, че алергията към фъстъци се появява по-късно - след третата година, но новото проучване сочи точно обратното. Екипът измерил нивата на IgE, който се синтезира от организма в отговор на алергени, у 640 бебета на възраст между 4 и 11 месеца с екзема. Позитивният резултат означавал, че лицето е чувствително и вероятно алергично към конкретна храна.

Резултатите били следните:

23% били чувствителни към фъстъци
31% - към краве мляко
22% - към сусам
16% - към бразилски орех
22% - към лешници
21% - към кашу
14% - към бадеми.

16% от децата били чувствителни към повече от четири храни.

Авторите обясняват, че това е първата стъпка на паралелно проучване, чиято е цел е да тества хипотезата дали даването на храна, към която бебето е сенсибилизирано, би предотвратило алергиите в по-късен етап от живота.

Тази хипотеза се базира на факта, че еврейските деца в Лондон имат 10 пъти повишена честота на алергии към фъстъци спрямо израелските, като единствената разлика между двете групи се състои в това, че при втората приемът на фъстъци започва в ранна възраст.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator