Начало
НачалоНашето здравеЗатоплянето на климата удължава сезонните алергии
Затоплянето на климата удължава сезонните алергии 02 март 2010

Италиански лекари докладват за удължени периоди на сезонен ринит - феномен, който най-вероятно се дължи на затоплянето на климата. По време на 26-годишно проучване авторите наблюдавали значително удължаване на периодите с големи концентрации на полени във въздуха.

Според италианците затоплянето удължава поленните сезоне на голям брой растения, респективно общото количество полени. В добре проучен регион на Италия било установено значително покачване на броя пациенти с алергични реакции към полени.

"Дългите поленни сезони и високите нива на полен най-вероятно утежняват симптомите на лицата с алергичен ринит, както и на тези с иначе минимални симптоми досега", обяснява експерт, несвързан с проучването.

Само в САЩ около 25 млн човека (1/2 деца) са прекарали подобна хрема през изминалата година, според данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator