Начало
НачалоНашето здравеРанната уптреба на марихуана - свързана със злоупотреба с други вещества, психологични проблеми
Ранната уптреба на марихуана - свързана със злоупотреба с други вещества, психологични проблеми 21 април 2010

Едно от най-големите проучвания, фокусиращи се върху употребата на марихуана в предтийнейджърска възраст сочи, че приемът на субстанцията преди 13-годишна възраст е свързана с повишен риск от злоупотреба с други наркотични вещества, психологични и правни проблеми.

Проучването включвало 136 зависими момчета и момичета. Тези, започнали ранна употреба, имали по-често история за посттравматичен стрес, опити за самоубийство, пътни нарушения, зависимост към други агенти.

Канабисът има психоактивни и физиологични ефекти върху човешкия организъм. Първите се постигат при дози 10 микрограма на килограм тегло. Наблюдават се промени във възприятията, настроението, краткосрочни неврологични промени като проблеми с псохомоторната координация и епизодичната памет. Физиологичните промени включват повишена сърдечна честота и намаляване на кръвното налягане.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator