Начало
НачалоЕстетична медицина
Препарат срещу рак може би има ефект срещу бръчките
Химиотерапевтичният препарат fluorouracil под формата на крем би могъл да се използва за заглаждане на бръчки. Флуороурацилът се използва при лечението на актинични кератози - преканцерозни лезии, следствие слънчево увреждане.
 
Minoxidil: механизъм на действие върху космения растеж
От близо 30 години е известно, че minoxidil стимулира растежа на косата и въпреки това механизмът на действие на този агент не е напълно изяснен. В животински проучвания бе установено, че minoxidil скъсява телоген фазата, предизвиквайки преждевременен преход на почиващите космени фоликули в анаген. Много е вероятно при хора minoxidil да има същия механизъм. В тази статия ще опишем с каква информация разполага медицина относно начина на действие на minoxidil върху космения растеж.
 
Андрогенен косопад (андрогенна алопеция) - причини и насоки за лечение
Андрогенната алопеция (известна още под наименованията androgenetic alopecia и alopecia androgenetica) е често срещана форма на косопад както при мъжете, така и при жените. При мъжете предната космена линия се измества назад, а косата на темето оредява, а при жените се наблюдава характерно оплешивяване, започващо от короната на скалпа (най-горната му част), но за разлика от мъжкото оплешивяване предната част на скалпа обикновено не се засяга.
 
Ботулиновият токсин тип А има бързо и дългосрочно действие срещу бръчките на челото
Ботулиновият токсин тип А е ефективен и добре толериран при лечението на умерено до тежко изразени бръчки на челото, сочат резултатите от 2 проучвания във фаза три, представени на Годишната среща на американското дружество по дерматологична хирургия в Орландо, Флорида.
 
Лазерната терапия е ефективна и безопасна за премахване на окосмяването
Терапията с александритен или Nd:YAG лазер е ефективена при премахването на окосмяването на краката, като комбинирането на двата лазера води до повече странични ефекти на фона на никакви допълнителни ползи. Това сочи проучване, публикувано в Archives of Dermatology.
 
Светлина лекува бръчките
Същите мънички светлинни диоди, намиращи се в билбордовете и светофарите, могат да заличат бръчките и да подмладят кожата без необходимост от опасни и скъпи козметични операции или ботокс, твърдят германски лекари.
 
Можем ли да се проборим със стриите? Някои смятат, че борбата със стриите е предварително изгубена. Не помагат нито диетите, нито спортът, нито кремовете или козметичните процедури. Наистина ли е толкова безнадеждно?
 
Пластична хирургия за мъже
Съвременните мъже все повече обръщат внимание на външния си вид и без задръжки се обръщат за помощ и към пластичните хирурзи : торбички под очите, двойна брадичка, неприятни "любовни дръжки“, плешивост ...
 
Враговете на идеалния бюст Всяка форма на женските гърди си има свои почитатели. Някои обичат пищните форми, други по-скромни. Важното е жените да не ги загрозяват сами . Това може да стане в някои от изложените случаи.
 
Съвети как да скрием следите от партито
Алкохолът и тютюневият дим лесно оставят отпечатък върху кожата ви. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да прикриете тези последици.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator