Начало
НачалоЕстетична медицинаПластична хирургия за мъже
Пластична хирургия за мъже

През последните 15 годни броят на мъжете, които са претърпели операция при пластичен хирург, е нараснал няколко пъти.

През 1991 година само един от всеки 15 пациенти в европейските клиники е бил мъж. През 2007 съотношението мъже-жени е 1 към 4.

Мъжете, както и жените, искат да се чувстват добре в тялото си, да имат самочувствие и настроение, което да окаже благоприятно влияние както на личния, така и на професионалния им живот.

Най-често срещаната "мъжка“ операция е присаждането на коса. Следва корекция на клепачите и ушите, а към липосукция и ринопластика прибягват еднакъв брой мъже и жени.

Плешивост:

Причините за оредяването на косата най-често са наследствени. Средната възраст на пациентите, които искат присаждане на коса е от 35 до 45 години. В последните години техниките за присаждане се развиха изключително много и е невъзможно да се направи разлика между естествена и присадена коса.

Ринопластика:

Цялостното излъчване на лицето се определя от комбинацията между формата на очите, носа, устните, цялото лице. Помислете добре преди да пристъпите към тази процедура и вземете индивидуално решение за формата на носа.

Торбички под очите:

Те са един от най-големите издайници на възрастта. Появяват се след 30-та година, като се влияят от нередовния сън и употребата на алкохол. Премахват се с помощта на блефаропластика - естетическа корекция на клепачите.

Корекция на ушите:

Стърчащите уши могат да са причина за сериозни комплекси. Промяната на формата на ушите може да се прави и на 8-годишна възраст.

Липосукция:

Изсмукването на тлъстините, без значение дали са на корема, ханша или под брадата, е една от най-популярните операции. Най-често към операционно отстраняване на мазнините прибягват мъжете от 35 до 50 години.

Лифтинг:

За мъжете над 50 години. При тях кожата се отпуска. Изпъване на кожата се прави и след драстично отслабване при което кожата не може да се „прибере“.

Не забравяйте, че пластичните операции са операции като всички други и не трябва към тях да се подхожда с лека ръка. Изберете добър хирург, информирайте се за операцията и следоперативния период, за евентуалните рискове.


Вижте още:

Операции за увеличение на пениса

Корекция на носа


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator