Начало
НачалоЕстетична медицинаСветлина лекува бръчките
Светлина лекува бръчките

Същите мънички светлинни диоди, намиращи се в билбордовете и светофарите, могат да заличат бръчките и да подмладят кожата без необходимост от опасни и скъпи козметични операции или ботокс, твърдят германски лекари.

Светлинноизлъчващите диоди (LED) се използват от над 40 години при наранявания за по-бързо заздравяване; в последните години LED се прилагат и при подмладяващи процедури. Доскоро механизмът на действие на диодите върху кожата не бе известен, но германски лекари буквално хвърлят светлина върху тази мистерия.

Проучванията на германските лекари са съсредоточени върху еластина - протеин, придаващ еластичност на кожата. С течение на възрастта еластиновите фибри се разрушават и кожата губи своята еластичност. Според лекарите, по време на остаряването водните молекули, заобикалящи еластиновите влакна, се пренареждат, като по този начин нарушават функцията на тези влакна. Това допринася за формирането на бръчки.

Учените използвали високоинтензитетна светлина, образувана от LED, с цел да променят молекулярната структура на водния слой, заобикалящ еластина. 9 седмици всекидневно лечение довело до значително намаляване на бръчките на доброволци. LED терапията довела до подмладена и подсилена кожа.

Тъй като еластинът изгражда кръвоносните съдове, сърцето и други телесни структури, учените смятат, че LED може да са ефективни и в други области на медицината.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator