Начало
НачалоЕстетична медицинаСъвети как да скрием следите от партито
Съвети как да скрием следите от партито

Сухотата на кожата и подпухналостта са основните последици за тялото след прекомерна употреба на алкохол. Кожата по принцип губи влажност по време на сън, а след употребата на алкохол този процес се засилва, защото алкохолът действа диуретично.

Друг признак на махмурлука е интензивното потоотделяне. На сутринта непременно вземете душ и не забравяйте да сложите дезодорант.

Преди лягане нанесете върху добре почистената кожа голямо количество овлажняващ крем. С негова помощ ще избегнете неприятното стягане и лющене на кожата на сутринта. За да предотвратите проблема "подпухнали очи", през нощта поставете под главата си допълнителна възглавница.

Също старателно измийте кожата на лицето. Използвайте почистващи средства с екстракт от мента или евкалипт. Избягвайте тези, които съдържат алфа - и бетахидрокси киселини - обезводнената кожа е по - чувствителна и може да се стигне до възпаление.

Приемът на алкохол ускорява циркулацията на кръвта и активизира дейността на потните жлези - последица от това е прекомерното омазняване на кожата на главата, а оттам и на косата. След парти задължително старателно измийте косата.

Леките зачервявания, които се появяват след празника, в повечето случаи са алергична реакция на организма към алкохола. Замаскирайте петната с фон дьо тен, един тон по-светъл от обикновено. Последният щрих от грима е ружът, който ще ви придаде свеж и отпочинал вид.


Вижте още:

Козметична акупунктура на лицето

Микропигментация


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator