Начало
НачалоЗдравни новини
 
Добавянето на витамин В12 към антивирусните препарати повишава способността за очиестване на хепатит С инфекцията.
Добавянето на витамин В12 към стандартната антивирусна терапия при хроничен хепатит С при лица, непровеждали терапия досега, повишава шанса за успешно изчистване на вируса с 34%, сочат резултатите на отворено пилотно проучване.
 
Размерът на тромбоцитите определя риска от смърт при сепсис
Размерът на еритроцитите може да се използва за оценка на риска от смърт при пациенти със сепсис. Според проучване, средният обем на тромбоцитите (MPV) е лесно достъпен и надежден прогностичен маркер за смърт.
 
Продуктите с червена боровинка може би предотвратяват уринарните инфекции
Продуктите, съдържащи червена боровинка, може би предпазват от уринарни инфекции, сочи мета-анализ, публикуван в Archives of Internal Medicine.
 
Ново хапче срещу безсъние е ефективно във фаза III проучвания
Експерименталният препарат suvorexant (Merck) подобрява заспиването и поддържането на съня в рамките на 3-месечен терапевтичен период, сочат резултатите на две проучвания във фаза 3. Препаратът бил добре толериран от пациентите.
 
Суперрезистентни щамове на гонорея се разпространяват из Европа.
Суперрезистентни щамове на гонорея, които не се поддават на лечение, са докладвани при всеки 1 на 10 случая на полово предаваното заболяване през 2010 г. Това е почти удвояване на честотата на супер резистентност спрямо предходната година.
 
Лекарство срещу кръвно бори кокаиновата зависимост
Doxazosin - алфа-1 адренергичен антагонист, който традиционно се използва за лечение на хипертония и доброкачествена хипертрофия на простата, може би е ефективен и при лечението на кокаинова зависимост сочи ново проучване.
 
Външната температура е свързана с продукцията на бъбречни камъни
При пациенти с нефролитиаза, по-високите околни температури са свързани с повишена екскреция на вещества, свързани с продукцията на бъбречни камъни сочи ново проучване.
 
Литий за превенция на епизодично клъстерно главоболие
Литият изглежда е ефективен при превенцията на епизодично клъстерно главоболие при голям брой пациенти, сочи италианско проучване. Към момента литият е втори медикамент на избор след верапамила поради тесния си терапевтичен прозорец и потенциално тежките нежелани реакции.
 
Гастроентеритът може да предизвика цьолиакия
Хранително обусловеният гастроентерит може да е причина за част от случаите на цьолиакия (глутенова ентеропатия), което може да обясни покачващата се честота на това автоимунно състояние, се посочва в статия, публикувана в The American Journal of Gastroenterology.
 
Израелска фирма отглежда марихуана, която няма невропсихично въздействие
Израелска фирма отглежда медицинска марихуана, която може да се използва при редица състояния без да надрусва пациентите. Невропсихичните ефекти на марихуаната често е нежелан страничен ефект, от които някои пациенти всъщност се чувстват зле.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator