Начало
НачалоЗдравни новиниСуперрезистентни щамове на гонорея се разпространяват из Европа.
Суперрезистентни щамове на гонорея се разпространяват из Европа. 09 юли 2012

Суперрезистентни щамове на гонорея, които не се поддават на лечение, са докладвани при всеки 1 на 10 случая на полово предаваното заболяване през 2010 г. Това е почти удвояване на честотата на супер резистентност спрямо предходната година.

Трудните на лечение щамове се разпространяват изключително бързо сред Стария континент - през 2010 са открити в 17 страни - със седем повече спрямо предходната година. Гонореята е била втората най-честа полово предавана инфекция в Европа през 2010 г - с над 32 000 съобщени случая.

Експерти от Европейския център за контрол и превенция на заболяването се притесняват, че повишаването на честотата на суперрезистентни на антибиотици щамове в скоро бъдеще ще направи гонореята нелечима инфекция.

Процентът на резистентност към антибиотика на избор cefixime е нараснал от 4% през 2009 до 9% през 2010 г.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator