Начало
НачалоЗдравни новиниДобавянето на витамин В12 към антивирусните препарати повишава способността за очиестване на хепатит С инфекцията.
Добавянето на витамин В12 към антивирусните препарати повишава способността за очиестване на хепатит С инфекцията. 13 юли 2012

Добавянето на витамин В12 към стандартната антивирусна терапия при хроничен хепатит С при лица, непровеждали терапия досега, повишава шанса за успешно изчистване на вируса с 34%, сочат резултатите на отворено пилотно проучване.

Около 60-80% от инфектираните с хепатит С лица развиват хроничен хепатит, като 30% от последните развиват цироза и чернодробно заболяване в краен стадий. Доскоро тези пациенти бяха лекувани с комбинация от пегилиран интерферон алфа и рибавирин. Американската Асоциация за Изследвания върху Чернодробните Болести препоръчва тази терапия да бъде комбинирана с наскоро одобрените неструктурни 3/4А протеазни инхибитори boceprevir и telaprevir при пациенти с генотип 1 заболяване.

От друга страна ин витро експерименти сочат, че витамин В12 директно инхибира репликацията на HCV, но досега не са провеждани интервенционални изследвания.

Лекари от Университета Неапол изследвали 130 пациенти с хроничен хепатит С на възраст между 18 и 70 години. Били изключени лекуваните с рибавирин и интерферон, със съспъстващи причини за чернодорбно заболяване (хепатит В, хепатоцелуларен карцином и др). Участниците били рандомизирани на пегилиран интерферон + рибавирин (стандартен режим) или стандартен режим + 5000 мкг вит. В12 като интрамускулна инжекция на всеки 4 седмици с продължителност, равна на тази на антивирусната терапия.

Честотата на продължителен вирусологичен отговор бил значително по-голяма на лекуваните със стандартен режим + В12, като разликата достигнала 34%. Разликата останала значима и при трудните за лекуване генотипи, както и при пациентите с високи базови вирусни нива.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator