Начало
НачалоЗдравни новиниИзраелска фирма отглежда марихуана, която няма невропсихично въздействие
Израелска фирма отглежда марихуана, която няма невропсихично въздействие 02 юли 2012

Израелска фирма отглежда медицинска марихуана, която може да се използва при редица състояния без да надрусва пациентите. Невропсихичните ефекти на марихуаната често е нежелан страничен ефект, от които някои пациенти всъщност се чувстват зле.

Канабисът съдържа над 60 вида канабиноида, от които THC може би е най-известен - не толкова поради своите медицински ползи, колкото поради психоактивните си свойства, които карат употребяващите марихуана да се чувстват надрусани.

Канабисът съдържа и канабидиол - субстанция, която според някои учени има противовъзпалително действие. За разлика от тетрахидроканабинола, канабидиолът се свързва слабо с рецепторите в мозъка и затова почти не притежава психоактивни свойства.

Израелците проучват канабидиола от над 12 години, като са установили, че субстанцията има впечатляващи противовъзпалителни свойства. Така модифицирани канабисни растения и медикаменти на тяхна основа биха могли да се използват за лечение на заболявания като ревматоиден артрит, колит, чернодробно възпаление, сърдечносъдови заболявания и диабет. Досега не са установени странични ефекти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator