Начало
НачалоЗдравни новиниВъншната температура е свързана с продукцията на бъбречни камъни
Външната температура е свързана с продукцията на бъбречни камъни 05 юли 2012

При пациенти с нефролитиаза, по-високите околни температури са свързани с повишена екскреция на вещества, свързани с продукцията на бъбречни камъни сочи ново проучване.

Авторите цитират няколко по-стари проучвания, които установяват, че по-горещото време е свързано с повишена честота на формиране на камъни. В настоящото изследване била изследвана от група пациенти, при които била събрана 24 часова урина.

Било установено, че събиралите урината през по-топлите дни от годината имали по-голямо съдържание на калций. Като цяло повишената външна температура била свързана с повишен калций в урината, супернасищане с калциев оксалат, супернасищане с калциев фосфат, намаляване на натрия в урината.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator