Начало
НачалоСексуално здраве
Шест зрели ооцита са оптималният вариант за постигане на живо раждане чрез асистирана репродуктивна техника
Обратно на конвенционалното схващане, култивирането на повече ооците за асистирана репродукция (АРТ) не означава обезателно по-добри резултати, сочи проучване.
 
Метформин може да предотврати или забави поликистичния овариален синдром
Антидиабетният препарат метформин може да предотврати или забави развитието на поликистичен яйчников синдром (PCOS) при девойки, сочи рандомизирано и отворено проучване, публикувано в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
Интраутеринните устройства и имплантите са най-ефективните обратими контрацептиви
Дългодействащите обратими контрацептиви (ДДОК) и по-конкретно - вътрематочните устройства и конрацептивните импланти са най-ефективните обратими контрацептиви, според бюлетин на American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG).
 
Лесбийките, гейовете и бисексуалните - с рисково поведение
Лесбийките, гейовете и бисексуалните имат по-голяма честота на рискови от гледна точка на здравето поведения спрямо хетеросексуалните лица, сочи ново популационно проучване, проведено от Центъра за Контрол и Превенция на Заболяванията на САЩ.
 
Еректилната дисфункция при диабетиците обикновено е много по-тежка
Диабетиците по-често се нуждаят от инвазивни терапии от втора и трета линия за постигане на контрол на еректилната дисфункция. Тези инвазивни интервенции включват и хирургична намеса. Това сочи проучване, представено на срещата на Американската Урологична Асоциация.
 
Настъпването на менопаузата има фамилен характер
Възрастта, на която настъпва менопаузата, зависи до голяма степен от това на каква възраст последната е настъпила при роднините, сочи проучване.
 
Ранни Pap натривки при младите жени с висок риск
Младите жени, които имат много сексуални партньори или история за полово преносимо заболяване, биха имали полза от скриниране за рак на шийката на матката преди 21 годишна възраст, сочи проучване, представено наскоро.
 
1/2 от мъжете се чувстват по-зле след премахване на простатата
Ново проучване сочи, че близо 1/2 от мъжете се чувстват по-зле след радикална простатектомия, въпреки 3/4 биха повторили процедурата при същите условия.
 
Пробиотик срещу повтарящи се уринарни инфекции
Интравагинален пробиотик, съдържащ Lactobacillus crispatus CTV-05 (Lactin-V, Osel Inc), води до намаляване на честотата на рецидивиращи инфекции на уринарния тракт при податливи жени. Пробиотикът има сходна на антимикробната профилактика ефективност - около 50%.
 
Лицата с асимптоматичен генитален херпес могат да разпространяват вируса
Лицата с херпес симплекс вирус 2 (HSV-2) инфекция, но без изявени симптоми в гениталната област, могат да разпространяват вируса, което поставя тези пациенти като лица, свързани с висок епидемиологичен риск.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator