Начало
НачалоСексуално здравеШест зрели ооцита са оптималният вариант за постигане на живо раждане чрез асистирана репродуктивна техника
Шест зрели ооцита са оптималният вариант за постигане на живо раждане чрез асистирана репродуктивна техника 14 юли 2011

Обратно на конвенционалното схващане, култивирането на повече ооците за асистирана репродукция (АРТ) не означава обезателно по-добри резултати, сочи проучване.

Култивирането на шест или повече ооцита в метафаза II дава по-добри шансове за живо раждане спрямо по-малкия брой, докато отглеждането на повече от 10 не дава допълнително предимство, се посочва в статия, публикувана в Fertility and Sterility.

Ето затова, лекарите трябва да предприемат по-неагресивни протоколи за овариална стимулация за АРТ. Стремежът за възможно най-много ооцити за АРТ не води до подобряване на честотата на живи раждания и е свързан с риск от овариална хиперстимулация и по-голяма финансова тежест.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator