Начало
НачалоСексуално здравеЛесбийките, гейовете и бисексуалните - с рисково поведение
Лесбийките, гейовете и бисексуалните - с рисково поведение 08 юни 2011

Лесбийките, гейовете и бисексуалните имат по-голяма честота на рискови от гледна точка на здравето поведения спрямо хетеросексуалните лица, сочи ново популационно проучване, проведено от Центъра за Контрол и Превенция на Заболяванията на САЩ.

Според проучването, студентите гейове и лесбийки по-често от хетеросексуалните докладват поведение, свързано с насилие, опит за самоубийство, употреба на тютюневи изделия, алкохол, наркотици, рисков секс.

В проучването били изследвани 76 здравни риска, категоризиани в следните 10 категории:

- поведение, водещо до травми
- поведение, водещо до насилие
- поведение, свързано с опит за самоубийство
- употреба на тютюневи изделия
- употреба на алкохол
- употреба на други вещества
- сексуални практики
- промени в хранителния режим
- физическа активност и заседнал живот
- контрол на теглото

Гейовете и лесбийките имали по-висока превалентност относно 49% до 90% от всички измерени здравни рискове. Аналогична била ситуацията и при бисексуалните - при тях превалентността на рисковете от по-горните категории била по-висока при 57-86% от измерените рискове.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator