Начало
НачалоСексуално здравеЕректилната дисфункция при диабетиците обикновено е много по-тежка
Еректилната дисфункция при диабетиците обикновено е много по-тежка 30 май 2011

Диабетиците по-често се нуждаят от инвазивни терапии от втора и трета линия за постигане на контрол на еректилната дисфункция. Тези инвазивни интервенции включват и хирургична намеса. Това сочи проучване, представено на срещата на Американската Урологична Асоциация.

Авторите направили обзор на голяма база данни с диабетици и установили, че последните 50% по-често се нуждаят от терапии от втора и трета линия - пенилни супозитории и инжекции, протезиране, спрямо недиабетиците.

Диабетиците се повлияват по-рядко от оралните препарати за еректилна дисфункция, като последната прогресира значително по-бързо, допълват изследователите.

Еректилната дисфункция се влошава с лошия контрол на диабета, който уврежда периферните нерви и съдовете, кръвоснабдяващи пениса. Подобряването на начина на живот - повече физическо натоварване, здравословен хранителен режим, спиране на цигарите, може значително да подобри състоянието, но за жалост при диабетиците тези ползи често са по-слабо изразени.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator