Начало
НачалоСексуално здравеЛицата с асимптоматичен генитален херпес могат да разпространяват вируса
Лицата с асимптоматичен генитален херпес могат да разпространяват вируса 14 април 2011

Лицата с херпес симплекс вирус 2 (HSV-2) инфекция, но без изявени симптоми в гениталната област, могат да разпространяват вируса, което поставя тези пациенти като лица, свързани с висок епидемиологичен риск.

Лекари от University of Washington докладват откритието си в JAMA.

Повечето HSV-2 инфекции се придобиват от лица без клинична история за генитален херпис. Ето затова риска от сексуална трансмисия не корелира с разпознаването на клиничните признаци и симптоми на HSV-2, обясняват авторите.

При 410 лица с HSV-2 симптоми, вирусът бил засечен в 20.1% от дните. При асимптоматичните лица, HSV-2 бил идентифициран при 10.2% от дните.

Субклиничната честота на вирусно излъчване била по-висока при лицата със симптоматична инфекция, сравнени с тези с асимптоматична - 13.1% срещу 8.8%.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator