Начало
НачалоСексуално здравеНастъпването на менопаузата има фамилен характер
Настъпването на менопаузата има фамилен характер 26 май 2011

Възрастта, на която настъпва менопаузата, зависи до голяма степен от това на каква възраст последната е настъпила при роднините, сочи проучване.

То установило, че менопаузата на жени с майки или сестри с настъпила менопауза до 45-годишна възраст обикновено има същия ход. Това важало и за жените с менопауза след 54-годишна възраст.

Авторите подчертават, че възрастта на настъпване на менопауза не е напълно унаследяема, а и се влияе от фактори на външната среда, като начин на живот и излагане на различни вещества. Например, жените, които пушат, навлизат в менопауза 1-2 години по-рано от непушачките. Нераждалите жени също имат по-ранна менопауза.

Според изследвания 51 е средната възраст на настъпване на менопауза.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator