Начало
НачалоБременност и раждане
Общата анестезия повишава риска от кървене след секцио
Хеморагията след цезарово сечение е значително по-честа при употреба на обща спрямо епидурална анестезия, докладват Тайванци. Това откритие все повече потвърждава концепцията за употребата на регионална анестезия при високорискови пациенти.
 
Биомаркер в урината на кърмачето предсказва появата на по-късна атопия
Ново проучване сочи, че повишените нива на еозинофилен протеин-Х в урината (u-EPX) при здрави, но рискови кърмачета, са свързани с повишен риск от развитието на алергична сенсибилизация, назална еозинофилия и екзема още преди училищна възраст.
 
Бременността е безопасна при жените с МС
Жените с множествена склероза, които желаят дете, имат още една причина да осъществят плановете си. Резултатите на ново проучване сочат, че МС не е свързана с по-лоши резултати по време на бременността и раждането.
 
Множеството цезарови сечения повишават риска при майката
Рискът от тежки усложнения прогресивно се увеличава с броя на проведените цезарови раждания, сочи систематичен обзор и мета-анализ на наблюдателни проучвания.
 
Спането на гръб или на дясната страна може да повиши риска от раждане на мъртъв плод
Сравнени с бременните жени, спящи на лявата си страна, тези, които спят на гръб или надясно, може би имат двойно повишен риск от раждане на мъртъв плод, сочи ново проучване.
 
Бременните със затлъстяване биха могли да отслабнат безопасно по време на бременността
Жените, които страдат от тежко затлъстяване, биха могли да отслабнат по време на бременността без свързани рискове, като по-този начин да сведат риска от цезарово сечение, сочи проучване.
 
Жените с поликистоза имат по-лоши резултати по време на бременността
Жените с поликистичен синдром на яйчниците (PCOS) имат повишен риск от усложнения по време на бременността, включително гестационен диабет и индуцирана хипертония, се посочва в доклад, публикуван в American Journal of Obstetrics and Gynecology.
 
Овулационната характеристика повлиява честотата на бременност и пола на плода
Яйчниковата овулаторна характеристика повлиява честотата на бременност и пола на плода, сочи проучване, дело на японски специалисти по асистирана репродукция.
 
Фолиевата киселина предпазва от родилни дефекти
Ново проучване докладва, че през последните години честотата на spina bifida и сходни родилни дефекти е намаляла значително в Южна Каролина, след като бременните жени започнали да приемат фолиева киселина. Това проучване потвърждава резултатите на многобройни предишни, според които В витаминът е изключително полезен по време на бременност.
 
Серклажът предотвратява преждевременното раждане при рискова бременност
При жените с едноплодна бременност с къса шийка и повишен риск от преждевременно раждане, серклажът значително намалява този риск, както и перинаралната заболеваемост и смъртност, сочи мета-анализ.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator