Начало
НачалоБременност и ражданеМножеството цезарови сечения повишават риска при майката
Множеството цезарови сечения повишават риска при майката 30 юни 2011

Рискът от тежки усложнения прогресивно се увеличава с броя на проведените цезарови раждания, сочи систематичен обзор и мета-анализ на наблюдателни проучвания.

Според изследователи от Oregon Health & Science University в Портланд многобройните цезарови раждания повишават честотата на хистеректомия, кръвни трансфузии, сраствания и хирургично увреждане.

Освен това било установено, че жените с три или повече цезарови сечения имат значително повишен риск от предлежаща плацента, placenta accreta и хистеректомия.

Все пак авторите отбелязват, че повечето жени имат добри резултати, независимо от броя на предходните цезарови сечения. Ето защо тези данни не дават повод за налагане на горен лимит на броя на проведените процедури.

Независимо от по-горното, жените, които планират повече от едно дете, трябва да бъдат предупредени относно рисковете, свързани множеството цезарови раждания и рисковете и ползите на вагиналното раждане след цезарово сечение.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator