Начало
НачалоБременност и ражданеЖените с поликистоза имат по-лоши резултати по време на бременността
Жените с поликистоза имат по-лоши резултати по време на бременността 20 април 2011

Жените с поликистичен синдром на яйчниците (PCOS) имат повишен риск от усложнения по време на бременността, включително гестационен диабет и индуцирана хипертония, се посочва в доклад, публикуван в American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Авторите установили значително по-високи честоти на гестационен диабет (над 2.8 пъти повишен риск), хипертония (4 пъти повишен риск), прееклампсия (4.23 пъти повишен риск) и преждевременно раждане (2.20 пъти повишен риск).

Д-р Kjerulff и колеги от University of Florida College of Medicine анализирали 23 проучвания, включващи 2544 пациенти с PCOS и 89 848 без.

Честотата на цезарово и оперативно вагинално раждане била по-висока при жените с PCOS. При тази популация бил отчетен и повишен риск от раждане на плод, който е малък или голям за съответната гестационна седмица.

Авторите обобщават, че пациентите с PCOS трябва да бъдат считани за рискови и съответно да бъдат мониторирани за развитието на гестационен диабет, индуцирана хипертония или прееклампсия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator