Начало
НачалоБременност и ражданеБременността е безопасна при жените с МС
Бременността е безопасна при жените с МС 04 юли 2011

Жените с множествена склероза, които желаят дете, имат още една причина да осъществят плановете си. Резултатите на ново проучване сочат, че МС не е свързана с по-лоши резултати по време на бременността и раждането.

Проучването е публикувано в Annals of Neurology.

Лекари от University of British Columbia анализирали 432 раждания на жени с МС, които били сравнени с 2975 раждания на жени без хроничното неврологично заболяване. Били сравнени параметри като гестационна възраст, тегло при раждане и вид раждане.

Било установено, че децата, родени от майки с МС, нямат значителни отклонения в гестационната възраст и тегло спрямо новородените на майки без заболяването. МС не била свързана с типа на раждането - вагинално или секцио.

Бил отчетен леко повишен риск от усложнения при раждането при жени с по-голяма степен инвалидизация. Рискът не достигнал статистически значими измерения. Продължителността и началото на МС не били свързани с негативни резултати по време на бременността.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator