Начало
НачалоБременност и ражданеБиомаркер в урината на кърмачето предсказва появата на по-късна атопия
Биомаркер в урината на кърмачето предсказва появата на по-късна атопия 12 юли 2011

Ново проучване сочи, че повишените нива на еозинофилен протеин-Х в урината (u-EPX) при здрави, но рискови кърмачета, са свързани с повишен риск от развитието на алергична сенсибилизация, назална еозинофилия и екзема още преди училищна възраст.

Според проучването, повишените нива на u-EPX на първия месец са значително свързани с развитието на алергична сенсибилизация (повишен риск с 49%), назална еозинофилия (над 3 пъти повишен риск), екзема (40% повишен риск).

Тъй като u-EPX корелира с еозинофилния брой в кръвта и бронхоалвеоларната лаважна течност, резултатите сочат, че еозинофилната активация се наблюдава в най-ранна възраст, преди развитието на атопично заболяване, обясняват авторите.

Механизмът, който стои зад това предсимптомно активиране, е неясен.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator