Начало
НачалоБременност и ражданеОбщата анестезия повишава риска от кървене след секцио
Общата анестезия повишава риска от кървене след секцио 13 юли 2011

Хеморагията след цезарово сечение е значително по-честа при употреба на обща спрямо епидурална анестезия, докладват Тайванци. Това откритие все повече потвърждава концепцията за употребата на регионална анестезия при високорискови пациенти.

Тайванските лекари анализирали база данни, включваща 200 000 бременни жени в рамките на едногодишен период. Били идентифицирани 67 328 жени, родили жив плод чрез секцио. 2 433 били третирани с обща анестезия.

Честотата на постпартална хеморагия била 5.1% в при общата анестезия срещу 0.4%. при спинална/епидурална анестезия. Допълнителен анализ установил, че общата анестезия повишава риска от хеморагия 8.15 пъти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator