Начало
НачалоСексуално здравеХормоналните лепенки са по-безопасни от таблетните форми
Хормоналните лепенки са по-безопасни от таблетните форми 01 септември 2011

Ново проучване потвърждава, че трансдермалните хормонални системи са по-безопасна алтернатива на таблетките при жени в менопауза.

Проучването включвало 27 000 жени, използващи трансдермална хормон-заместваща терапия, и други 27 000 контроли, приемащи естрогенови таблетки.

Било установено, че използващите трансдермални системи имат 1/3 по-нисък риск от развитието на дълбока венозна тромбоза и белодробен емболизъм.

Предишни проучвания също сочат, че хормоналните лепенки са свързани с по-нисък риск от тромбози спрямо оралната хормон-заместваща терапия, обяснява д-р Patrick Lefebvre от Analysis Group (Монреал, Канада).

Според авторите, лепенките са по-нискорискови, понеже заобикалят черния дроб и водят до увеличаване на тромб-образуващите протеини в кръвта.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator