Начало
НачалоСексуално здравеБързи тестове за HIV и хепатит С могат да подобрят point-of-care тестуването
Бързи тестове за HIV и хепатит С могат да подобрят point-of-care тестуването 18 август 2011

Нов бърз HIV тест, който показва резултатите в рамките на 10 минути, може да засече HIV по-рано в хода на инфекцията спрямо наличните на пазара тестове, сочи изследване.

Новият HIV тест се базира на съществуващата OraQuick HIV тестова платформа. OraQuick ADVANCE Rapid HIV-1/2 Antibody Test засича антитела срещу HIV-1 и 2 в рамките на 20 минути. Новият тест върши същата работа за 10 минути.

Било установено, че новият тест установява сероконверсията средно 1.13 дни по-рано от ензимните имунитестове (EIA) от трето поколение, които засичат сероконверсията 15 дни преди Western Blot.

Лекари от Департамента за Здравна и Ментална хигиена на Ню Йорк докладват за орален тест който засича антитела срещу HCV и е разработен със същата OraQuick технология.

Версията, която използва кръв от пръста, вече бе одобрена още през юни 2010 г и представлява единственият достъпен point-of-care тест за хепатит С.

Новата версия използва проба, взета с втриване в букалната лигавица. Предварителните резултати сочат, че 97.5% от резултатите отговарят на тези на EIA. При 6 от общо 7-те несъвпадащи резултати, бързият тест бил потвърден като правилен с PCR.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator