Начало
НачалоСексуално здравеПри младите жени цервикалната неоплазия може спонтанно да регресира
При младите жени цервикалната неоплазия може спонтанно да регресира 15 юли 2011

При много млади жени, цервикалната интраепителна неоплазия (CIN) 2 може да регресира спонтанно, сочи доклад от Нова Зеландия.

Всяка година хиляди млади жени с умерени отклонения на цервикалните натривки претърпяват терапевтични интервенции, за които има сведения, че могат да повишат риска от преждевременно раждане, обясняват новозеландците.

Според настоящото проучване, значителна част от умерените цервикални абнормалности при млади жени преминават от само себе си. По-малка част от тези жени имат значителни отклонения, които изискват лечение.

Резултатите се базират на данни от 452 жени под 25-годишна възраст с CIN2. 57% били лекувани незабавно, 35% били лекувани консервативно и проследени чрез редовна колпоскопия и цитология. Данните за останалите жени били непълни.

Средното проследяване било 8 месеца, в рамките на които при 62% от жените в консервативната група се наблюдавала спонтанна регресия. Въпреки че при останалите момичета имало персистиращо заболяване, нямало случаи на прогресия до инвазивен рак до втората година.

Приложението на тези резултати в клиничната практика е следното: трябва да се постави въпросът дали младите жени с тези нарушения се нуждаят от рутинно лечение или трябва да се прилага по-избирателен подход.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator