Начало
НачалоСексуално здравеНово лечение дава надежди при преждевременна еякулация
Ново лечение дава надежди при преждевременна еякулация 02 декември 2011

Експериментален подход, при който се блокират чрез замръзяване нерви, инервиращи пениса, помага срещу преждевременна еякулация. Новата терапия била свързана с три пъти по-дълъг период за постигане на оргазъм.

В проучване били включени 24 мъже, които не се повлияли от стандартните терапевтични подходи. Преди лечението те достигали еякулация за средно 36 секунди, а след него - за 136 с.

Според авторите, този ефект е сравним със стандартната медикаментозна терапия, която включва редица антидепресанти като citalopram, fluoxetine и sertraline, както и кремове, намаляващи чувствителността.

Преждевременната еякулация е доста чест проблем, засягащ между 20 и 38% от мъжете. Тя е една от най-честите форми на мъжка сексуална дисфункция в световен мащаб.

Новата техника включва блокирането на един от двата дорзални нерва на пениса, като за тази цел се вкарва малка игла на нивото на пъпа. Свръхреактивността на тези нерви се счита като причина за преждевременната еякулация. След достигане на нерва, последният се замръзява, като процедурата не е свързана с болка, а само с чувството на студ при някои пациенти.

Процедурата отнема около 45 минути и струва около 3500$.

Не били отчетени странични ефекти, директно свързани със самата процедура, но трима от участниците докладвали, че ерекцията не била така силна, както преди. Причините за това останали неясни.

Все още не е ясно и колко е дълготраен ефектът. Може би става въпрос за месеци, тъй като при някои мъже още на третия месец се наблюдавало връщане към предишното състояние.

Затова авторите допускат, че за постигане на дълготраен ефект може би са необходимо няколко инжекции.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator