Начало
НачалоСексуално здравеСветовен ден за борба с HIV/СПИН
Световен ден за борба с HIV/СПИН 01 декември 2011

На 1 декември световната общественост отбелязва Световния ден за борба с HIV/СПИН. Този път денят е свързан с повод за оптимизъм, тъй като както в световен мащаб, така и в България се отчита спад на новите HIV инфекции.

Подобреният достъп до HIV услуги е довел до 15% спад на новите инфекции през последното десетилетие, както и 22% намаляване на СПИН-свързаните смъртни случаи през последните 5 години.

В България тази година се отчита спад на новорегистрираните младежи с HIV. Регистрирани са общо 1348 ХИВ позитивни лица. От началото на 2011 г. броят на новооткритите ХИВ позитивни лица е 77, от които 63 мъже и 14 жени на възраст между 17-68 години.

До средата на ноември в страната има 63 новорегистрирани младежи от 17 до 29 години с ХИВ, което прави 38% от всички нови случаи. През 2010 г. младите хора в тази възрастова група бяха 55% от новорегистрираните серопозитивни лица.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator