Начало
НачалоСексуално здравеМомчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен секс
Момчетата, които мастурбират, правят по-често безопасен секс 04 август 2011

Мастурбацията може да се окаже с важна роля в сексуалното израстване на младежите. Проучване сочи, че 68% от момчетата, които са мастурбирали през предходната година, докладват употребата на презерватив по време на последния полов акт. При немастурбиралите през предишната година момчета този процент бил 44%.

Въпреки че установената връзка не доказва, че мастурбацията сама по себе води до практикуване на по-безопасен секс, всяко поведение, което би довело до по-честа употреба на презервативи, трябва да се проучи по-задълбочено, особено като се има предвид повишаващата се честота на нежелана бременност и полово предавани болести сред тийнейджърската възраст, обясняват авторите.

Новото проучване се базира на представителна извадка от 820 американски юноши на възраст между 14 и 17 години. Близо 3/4 от момчетата докладвали, че мастурбират, срещу под малко от 1/2 от анкетираните момичета.

Мастурбиращите момчета докладвали и повече полови контакти, включително орален и вагинален секс. След отчитане на възрастта и статуса на партньора, екипът от Indiana University установил, че сексуално активните момчета, които мастурбират, 8 пъти по-често са използвали презерватив по време на последния полов контакт спрямо немастурбиращите момчета. Подобна връзка не била установена относно женския пол.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator