Начало
НачалоСексуално здравеОколо 2/3 от HIV-негативните МСМ биха използвали преекспозиционна профилактика
Около 2/3 от HIV-негативните МСМ биха използвали преекспозиционна профилактика 17 август 2011

Около 2/3 от мъжете, правещи секс с мъже (МСМ), докладват, че биха използвали преекспозиционна профилактика (PrEP) с анти-HIV медикаменти, сочи анкета, проведена в САЩ.

Авторите припомнят проучването Preexposure Prophylaxis Initiative (iPrEx), публикувано миналата година, което сочи, че PrEP е ефективна при намаляване на риска от инфекция с HIV сред високорискови мъже.

За да оценят мнението на МСМ обществеността относно този метод за намаляване на HIV трансмисията, лекарите от Emory University провели анкета сред 3431 МСМ. От последните, 1333 били включени в анализа.

Резултатите установили, че 29% не са чували за резултатите на проучването, а 60% са видели това проучване в Интернет. Около 2/3 докладвали, че най-вероятно биха използвали PrEP, като процентът бил най-голям след представители на бялата раса. По-малко образованите МСМ и предишно тестваните за HIV лица също в по-голяма степен докладвали, че биха използвали PrRP.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator