Начало
НачалоЕстетична медицинаМикродермоабразията може да подмлади застаряващата кожа
Микродермоабразията може да подмлади застаряващата кожа

Микродермоблазията с диамантени частици може да индуцират молекулярни промени в кожата, които да подпомогнат нейното подмладяване, сочи проучване. Процедурата би могла да се използва при бръчки, белези от акне и други признаци на стареене.

За да се промени изгледа на кожата, е небходимо индуцирането на колагенова продукция - основният структурен протеин в кожата. Изглежда микродермоабразията успява да постигне това. Екипът от Мичиганския университет припомня предишни проучвания, които сочат, че микродермоабразията с алуминиев оксид не винаги стимулира колагеновата продукция.

Затова учените използвали ситни и по-груби абразивни диамантени частици върху кожата на предмишницата на 40 доброволци - 26 мъже и 14 жени на възраст между 50 и 83 години.

Микродермоабразията с груби абразивни частици довела до повишена продукция на голяма разновидност от вещества, свързани с оздравителните процеси и ремоделирането на кожата, вкл. и колаген. Тези молекулярни промени не се наблюдавали при участниците, третирани със по-фини (средно зърнести) абразивни частици. При всички участници се наблюдавало зачервяване с продължителност най-често под 2 часа.

Проучването демонстрира, че агресивната неаблативна (неразрушаваща кожната тъкан) микродермоабразия е ефективна в стимулирането на колагенова продукция в човешката кожа ин виво, обобщават авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator