Начало
НачалоЕстетична медицинаБиомиметичен гел намалява признаците на фотостареене
Биомиметичен гел намалява признаците на фотостареене

Нов топикален гел, съдържащ комбинация от енергизирани микрочастици цинк и мед, които продуцират биомиметично клетъчно сигнализиране, значително подобрява признаците на клиничното фотостареене, вкл. бръчките под очите и бузите, пигментацията на кожата.

Т.нар CYTOMIMIC технология комбинира минерали в специален комплекс, който продуцира "биологични нива на електрични сигнали, сходни на естествената кожна биоелектрична активност", обясняват авторите на проучване, представено на 68-та годишна среща на Американската Академия по Дерматология. Накратко казано, новият крем използва биоелектрични сигнали за стимулиране на собствените обновителни процеси в кожата.

В предишни проучвания този комплекс бе свързан с противовъзпалителен ефект и регулация-нагоре на колагеновата и еластинова генна експресия. Проучванията сочат, че гелът е безопасен за топикална употреба и има нисък потенциал за очно дразнене.

В проучването взели участие 94 жени на възраст между 40 и 65 години с леко до умерено фотостареене. Те били третирани с два пъти дневно апликации върху цялото лице (вкл. клепачите и околоочната област) от гел + овлажнител (две комбинации) или плацебо гел + овлажнител.

Двете активни групи имали значителни подобрения в общия изглед на лицето, торбичките и бръчките под очите, бръчките по бузите, пигментацията, лицевите бразди, тургора на кожата в сравнение с плацебо групата и в сравнение с базовите показатели. Подобренията били наблюдавани още на седмица 2 и продължили до края на проучването.

Всички продукти били добре толерирани без докладвани странични ефекти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator