Начало
НачалоЕстетична медицинаКрем от куркума намалява признаците на стареене
Крем от куркума намалява признаците на стареене

Нов овлажняващ крем, съдържащ екстракт от куркума, която влиза в състава на кърито, значително подобрява кожните признаци на стареене - хиперпигментация и бръчки, сочат две проучвания с азиатска и бяла популация. И двете бяха представени на 68-та годишна среща на Американската академия по дерматология в Маями (Флорида).

В проучването кремът с куркума бил 15% по-добър от контролен продукт за намаляването на кожните черти и бръчките. Пациентите, третирани с продукта, изпитали и 15-процентно намаление на хиперпигментацията.

Екстрактът от куркума се използва широко от алтернативната медицина (особено в Индия) поради антиоксидантните си и противовъзпалително свойства. Портокаловият цвят и неприятната миризма са ограничили употребата му в топикални продукти.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator