Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесРезистивните тренировки подобряват генерализираното тревожностно разстройство
Резистивните тренировки подобряват генерализираното тревожностно разстройство

Резистивните упражнения намаляват симптомите на генерализираното тревожностно разстройство (ГТР), сочи проучване, представено на годишната среща на Американската Колегия по Спортна Медицина.

Пациентите с ГТР често са физически неактивни, обясняват авторите, а редица изследвания сочат, че физическото натоварване намалява симптомите на безпокойство при здрави лица и при пациенти с хроничнични заболявания и депресия.

Ето защо лекари от University of South Carolina изследвали влиянието на различни упражнения върху тревожностните симптоми и честотата на ремисия при 30 жени с ГТР.

След 6-седмичен период сред практикуващите резистивни натоварвания била установена честота на ремисия от 60% срещу 40% при аеробни упражнения и 30% в контролната група.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator