Начало
НачалоНашето здраве
 
Високите дози омега-3 мастни киселини понижават триглициредите
Омега-3 мастните киселини, приемани в дози над препоръчителните, понижават триглицеридните нива при лица с умерена хипертриглицеридемия, се посочва в статия, публикувана в American Journal of Clinical Nutrition.
 
Затлъстяването е свързано с понижени нива на витамин D?
Ново изследване сочи, че затлъстяването е свързано с понижени нива на витамин D, което може би отчасти обяснява защо лицата с наднормено тегло и затлъстяване имат повишен риск от голям брой заболявания.
 
Хемороиди - причини, симптоми, профилактика и лечение
Хемороидите у човека формират мост от гъбести телца от разширени кръвоносни съдове на прехода между артериалните и венозни съдове. Разположени са под лигавицата на долния край на дебелото черво около вътрешния анален отвор.
 
Проучване потвърждава: слънцезащитните кремове предпазват от меланом
Употребяващите редовно слънцезащитни кремове и лосиони имат значително понижен риск от развитието на меланом - един от най-смъртоносните видове кожен рак, докладват изследователи.
 
Отказването на цигарите може да подобри настроението
Проучване оборва мита, според който спирането на цигарите води до депресивни симптоми, като сочи, че всъщност успешно отказалите се често имат подобрение в настроението си.
 
Силното хъркане, трудното заспиване - свързани с риск от метаболитен синдром
Силното хъркане, наличието на трудности при заспиване и чувството за неободряващ сън след ставане са свързани с развитието на метаболитен синдром в по-късните етапи на живота, сочат резултатите на проучване, публикувано в Sleep.
 
EMDR в действие или как можем да преодолеем тежка  психологическа травма
Никой от нас независимо от възрастта, социалния си статус и образователния си ценз не е застрахован, от тежки моменти, в различни жизнени ситуации. Те могат да ни донесат много мъка, отчаяние, депресивни настроения и не само това. Възможно е депресията, страхът, тревожността, опасенията и отчаянието, агресията и раздразнителността да станат наши постоянни спътници, да ни отнемат радостта, усмивките и смисъла на живота, да ни превърнат в роби на собствените ни емоции, чувства и мисли.
 
Пробиотиците могат да скъсят острите диарийни епизоди
Пробиотиците скъсяват диарийните епизоди, сочи доста голям систематичен обзор, публикуван онлайн в Cochrane Database of Systematic Reviews. Интересното е, че всички проучвания включени в обзора сочат значителен ефект на пробиотиците върху диарията, независимо от типа на проучването.
 
Кафето повишава риска от инсулт
Пиенето на кафе може да повиши риска от исхемичен инсулт, особено при лицата, приемащи нерегулярно черната напитка. Според проучване, в рамките на първия час след консумацията на кафе рискът от инсулт се повишава два пъти, като последният спада до изходните си стойности след втория час.
 
Алкохолът е по-вреден от хероина и кокаина?
Алкохолът е по-вреден за индивида и заобикалящите го лица повече, отколкото вещества като хероин и кокаин, сочи проучване, публикувано в The Lancet.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator