Начало
НачалоНашето здравеПроучване потвърждава: слънцезащитните кремове предпазват от меланом
Проучване потвърждава: слънцезащитните кремове предпазват от меланом 10 декември 2010

Употребяващите редовно слънцезащитни кремове и лосиони имат значително понижен риск от развитието на меланом - един от най-смъртоносните видове кожен рак, докладват изследователи.

Лекари от University of Queensland проследили над 1600 австралийци. На една част от тях били дадени внимателни инструкции как и кога да прилагат слънцезащитни продукти, докато другата група само била посъветвана да използва защитни кремове.

10 години след края на проучването, стартирало през 1992 и завършило през 1996 г., 11 пациенти, които били внимателно инструктирани и наблюдавани, развили меланом срещу 22, които били просто посъветвани да използват слънцезащитни продукти.

Това представлява 50% понижен риск, като рискът от инвазивен меланом бил още по-нисък - със 73%.

Експерти обясняват, че проучването не е перфектно, но въпреки това дава отговори на много съмнение. То подкрепя хипотезата, че редовното прилагане на голям брой слънцезащитни продукти намалява честотата на инвазивен меланом, се обобщава в редакционната статия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator