Начало
НачалоНашето здравеПробиотиците могат да скъсят острите диарийни епизоди
Пробиотиците могат да скъсят острите диарийни епизоди 11 ноември 2010

Пробиотиците скъсяват диарийните епизоди, сочи доста голям систематичен обзор, публикуван онлайн в Cochrane Database of Systematic Reviews. Интересното е, че всички проучвания включени в обзора сочат значителен ефект на пробиотиците върху диарията, независимо от типа на проучването.

В обзора били включени 63 проучвания или общо 8014 участници; 56 проучвания включвали новородени и малки деца. Във всички проучвания, макар и в различна степен, пробиотиците били свързани със значителна редукция на средната продължителност на диарията. (-24.76 часа), както и с намаление на процента диарийни епизоди, траещи над 4 дни (-59%).

В нито едно проучване препаратите не били свързани с някакви значителни странични ефекти.

Използвани заедно с рехидратираща терапия, пробиотичните препарати са безопасни и имат явни положителни ефекти върху диарийния синдром, скъсявайки продължителността на инфекциозната диария и честотата на дефекация, обобщават авторите на обзора.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator