Начало
НачалоБременност и раждане
Преждевременното раждане е свързано с повишен риск от психиатрични заболявания
Преждевременното раждане повишава риска от психиатрични нарушения в юношеска и млада възраст, изискващи хоспитализация, сочат резултатите на шведско национално кохортно проучване, публикувано в Pediatrics.
 
Кофеинът повлиява негативно сърдечната функция на плода?
Ново проучване с мишки сочи, че приемът на кофеин по време на бременност повлиява негативно развитието на сърцето на плода и води до намален сърдечен дебит след раждането. Мишките били третирани с количество кофеин, равняващо се на на 2 чаши кафе на ден.
 
Безплодие  и асистирана репродукция

От съвременна гледна точка безплодието представлява невъзможността една двойка да създаде поколение. За безплодни двойки се приемат водещите нормален полов живот без да използват предпазни средства,когато не настъпва бременостт в продължение на една година, ако са под 35 години или за период от 6 месеца, ако партньорите са над 38г.

 
Domperidone удължава QT интервала при новородени
Оралният domperidone, широко прилаган при гастроинтестинални нарушения, може да предизвика удължаване на QT интервала при новородени, сочи френско проучване. Въпреки че ни били докладвани аритмии по време на проучването, QT пролонгацията може да индуцира такава.
 
Употребата на лекарства срещу депресия в ранната бременност може да доведе до сърдечни дефекти у новороденото
Fluoxetine и paroxetine, 2 от най-често предписваните инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRI), са свързани с повишен риск от вродени сърдечни дефекти у новородените от майки, използващи тези медикаменти в ранна бременност.
 
Излагането на плода на антиастматични препарати в повечето случаи е безопасно
Повечето медикаменти срещу астма, използвани при бременност, нямат ефект върху плода или ако съществува такъв, той е минимален, сочи ново изследване. Изключение правят кромоновите агенти, които повишават риска от мускулоскелетни дефекти.
 
Излагането на плода на тютюнев дим предизвиква перманентно увреждане на съдовете.
Тютюневото излагане по време на бременността често води до съдови увреждания, които ставят явни в късното юношество на плода, сочи доклад, публикуван в Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.
 
CDC: Ин витро оплождането може да повиши риска от родилни дефекти
От Американския център за превенция на заболяванията (CDC) докладват за повишен риск от родилни дефекти след ин витро оплождане (IVF), като за някои от тях като дефект на междупредсърдната преграда и цепнато небце/устна се касае за пъти увеличение на този риск.
 
Metformin подобрява IVF успеваемостта при жени с поликистичен овариален синдром (PCOS)
Предварителната метформинова терапия на жени с поликистичен овариален синдром (PCOS) преди вземането на незрели ооцити и ин витро зреенето има повишава успеваемостта след ембрионалния трансфер, твърдят китайски лекари.
 
Диета повишава плодовитостта на жените
Високият прием на мононенаситени мазнини, растителен протеин и нискогликемични въглехидрати, богати на фибри, е свързан с по-добър фертилититет при жени с овулаторни нарушения, сочат резултатите на проучване, публикувано в Obstetrics & Gynecology.
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator