Начало
НачалоБременност и ражданеCDC: Ин витро оплождането може да повиши риска от родилни дефекти
CDC: Ин витро оплождането може да повиши риска от родилни дефекти 17 ноември 2008

От Американския център за превенция на заболяванията (CDC) докладват за повишен риск от родилни дефекти след ин витро оплождане (IVF), като за някои от тях като дефект на междупредсърдната преграда и цепнато небце/устна се касае за пъти увеличение на този риск.

Според CDC асистираните репродуктивни технологии са свързани с повишен риск от следните родилни дефекти:

- септални сърдечни дефекти: 2 пъти по-чести
- цепнато небце/устни - 2.4 пъти по-чести
- езофагеална атрезия - 4.5 по честа
- аноректална атрезия - 3.7 пъти по-честа

От CDC все пак успокояват, че като цяло рискът от родилни дефекти е нисък, но всички пациенти, подлагащи се на на асистираните процедури за оплождане, трябва да са наясно с него. От центъра поясняват, че настоящите данни се отнасят и за ICSI технологията.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator