Начало
НачалоБременност и ражданеMetformin подобрява IVF успеваемостта при жени с поликистичен овариален синдром (PCOS)
Metformin подобрява IVF успеваемостта при жени с поликистичен овариален синдром (PCOS) 14 ноември 2008

Предварителната метформинова терапия на жени с поликистичен овариален синдром (PCOS) преди вземането на незрели ооцити и ин витро зреенето има повишава успеваемостта след ембрионалния трансфер, твърдят китайски лекари.

Китайците отбелязват, че редица свойства на метформина го правят идеалното лекарство за жени с PCOS, включително и тези, резистентни на clomiphene citrate. Съществуват данни, че метформин води до подобрение на менструалния цикъл и на чувствителността към овулаторна индукция.

Китайските лекари изследвали 56 жени, част от които били третирани с метформин 500 мг два пъти дневно в продължение на 12 седмици, преди подлагането на ооцитно зреене. Екипът докладва значително по-голяма пропорция на качествени ембриони в метформин групата в сравнение с контролната група (37.8% срещу 16.7%). Честотата на клинична бременност (38.2% срещу 16.7%) и имплантация (15.3% срещу 6.2%) били значително по-високи в претретираните с метформин пациенти.

Проучването сочи, метформиновата премедикация модулира овариалната функция и подобрява качеството на ембрионите, получени от подложени на ин витро зреене ооцити.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator