Начало
НачалоЗдравни новини
 
Хирургичната интервенция е може би най-добрият подход при хиперпаратироидизъм
Паратироидектомията може би превъзхожда калцимиметиците при подобряване на костната минерална плътност и другите параметри при първичен хиперпаратироидизъм, докладват американски лекари.
 
Пикочната киселина - фактор за развитие на сърдечносъдово заболяване
Няколко нови проучвания, представени на срещата на Европейското Дружество по Хипертония, сочат, че нивата на пикочна киселина са свързани с развитието на диабет, хипертония и други фактори за сърдечносъдово заболяване.
 
Затлъстяването води до повишаване на заболеваемостта от ревматоиден артрит?
Над 50% от повишението на заболеваемостта от ревматоиден артрит (РА) сред жените от щата Минесота могат да бъдат обяснени със затлъстяването, се посочва в статия, публикувана онлайн в Arthritis Care & Research.
 
Микровълнова терапия е ефективна при аксиларна хиперхидроза
През 2011 година FDA одобри нова техника за лечението на аксиларна хиперхидроза или прекомерното изпотяване под мишниците. Тя използва микровълни за разрошаване на потните жлези. Ефектите са дългосрочни, тъй като клетките на тези жлези не регенерират.
 
МикроРНКи водят до регенерация на сърдечните клетки
Изследователи от Университета Дюк демонстрираха, че съединителната тъкан след увреждане на сърдечни мускул може да бъде превърната в кардиомиоцити след инжектиране на микроРНКи молекули.
 
2 препарата са по-добър подход от монотерапията при деца с диабет
Комбинацията от metformin + rosiglitazone е по-ефективна от монотерапията с metformin при деца с диабет тип 2, а интензивният начин на живот, добавен към метформина, не е по-ефективен от самия мерформин самостоятелно, сочи проучване сред деца с диабет тип 2.
 
При ранен и агресивен ревматоиден артрит първоначалната комбинирана терапия е по-добра от метотрексат
Проучването Treatment of Early Aggressive Rheumatoid Arthritis (TEAR) засяга едни от най-дискутираните проблеми при терапията на ревматоидния артрит, а именно: използването биологична срещу DMARD* терапия и стъпаловидна терапия срещу незабавна комбинирана терапия при ранен и агресивен ревматоиден артрит.
 
Антибиотици вместо операция при неусложнен апендицит
Антибиотиците са безопасен и ефективен терапевтичен подход при пациенти неусложнен остър апендицит и затова трябва да бъдат средство на пръв избор в тази група, сочат резултатите на мета-анализ. Според критици обаче, честотата на рецидив е твърде висока, за да може антибиотичното лечение да стане нов златен стандарт.
 
Цервикален песар може да предотврати преждевременното раждане
Използването на цервикален песар може да се окаже ефективна стратегия за превенция на преждевременното раждане при бременни жени с къса шийка, сочи проучване, публикувано в Lancet.
 
Т-клетъчно базирана ваксина срещу грип дава много добри резултати
Нова противогрипна ваксина, която усилва Т-клетъчния отговор срещу грипния вирус от тип А, е ефективна във фаза II проучване, докладват британски изследователи. Ваксината MVA-NP+M1 води до усилване на кръстосано реактивния Т-клетъчен отговор към вътрешни антигени на вируса.
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator