Начало
НачалоЗдравни новиниМикровълнова терапия е ефективна при аксиларна хиперхидроза
Микровълнова терапия е ефективна при аксиларна хиперхидроза 26 април 2012

През 2011 година FDA одобри нова техника за лечението на аксиларна хиперхидроза или прекомерното изпотяване под мишниците. Тя използва микровълни за разрошаване на потните жлези. Ефектите са дългосрочни, тъй като клетките на тези жлези не регенерират.

Всеки 1 от 5 човека страда от аксиларна хиперхидроза. Повечето засегнати пациенти смятат, че това състояние не медицински проблем, а друга част не знаят за съществуването на терапевтични опции, различни от антиперспиранти

Терапевтичните опции са няколко: антиперспиранти, Ботокс, който е доста ефективен, но няма продължително действие и хирургична интервенция. Последната се прилага често, но е доста инвазивна. Включва направата на разрез и след това инструментално се разрушават потните жлези под повърхността на кожата.

Микровълновата терапия е четвъртата и най-нова терапевтична опция. Тя включва локалното прилагане на мировълни, които разрушават чрез топлинно въздействие на потните жлези. Техниката охлажда едновременно, като по този начин предпазва повърхността на кожата. По тази начин тази процедура е напълно неинвазивна.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator