Начало
НачалоЗдравни новини
 
17 Май - Световен ден на хипертониците Българската лига по хипертония заедно с Асоциацията на студентите медици, както и различни фармацевтичните компании ще отбележат деня с безплатно измерване на кръвното налягане в различни градове на страната.
 
Радонът е канцерогенен, дори и в ниски дози Много нови проучвания потвърждават oпасността, която крие радиоактивният газ. Рискът от белодробен рак същестува дори и при ниски концентрации.
 
Птичият грип: СЗО продължава войната Световната асамблея на СЗО от 13 май тази година ще обсъжда стратегия за борба срещу пандемия от птичи грип. На Асамблеята ще се обсъждат и редица други тема, като ще се наблегне основно за състоянието на здравето в африканските страни.
 
Да разберем и преодолеем депресията Днес депресивните състояния се лекуват успешно, благодарение на новооткритите в последно време нови антидепресивни лекарствени средства. Вероятността те да не се подобрят или да не се повлияят положително от лекарствената терапия е незначителна.
 
Стартира нов сайт, част от Европейската здравна платформа   Генералната дирекция за здраве на Европейската комисия и Европейската асоциация на професионалните готвачи стартират нова сайт, който ще учи децата в Европа на здравословно хранене. Основоположник на идеята е Маркос Киприано, член на Европейската комисия. Целта на уеб страницата е насърчи здр ...
 
Какво е болката? Болката е неприятно сензорно преживяване. Тя може да отнеме съня и да помрачи дните на страдащия. Силата й понякога е толкова непоносима, че предизвиква чувство на прилошаване, отчаяние или кошмар. Страхът от болката ни кара да се напрягаме предварително, което води до възникване на болка. Силната б ...
 
Странно заболяване поразява мексикански момичета Странно заболяване сред мексикански момичета, живеещи в интернат. 600 момичета от големия религиозен католически интернат „Вила де лас Нинас‛ в гр. Чалко, Мексико, са загубили способността си да ходят.
 
Дебат върху високото кръвно налягане Високото кръвно налягане отдавна се счита за рисков фактор за възникването на съдови инциденти. На база на ново проучмаве американски лекари предлагат да се сниши прагът на нормалното кръвно налягане.
 
Разшифровани механизмите на детски рак Учени откриха клетки, произхождащи от саркома на Юинг - костен тумор при децата. Сега те са способни да „нормализират“ злокачествените клетки
 
Аспирин срещу рак на колона Ежедневният прием на аспирин в продължение на 10-15 години - борба срещу туморите. Прием на аспирин в доза между 300 и 1200 мг на ден, в продължение на 5 години може да бъде добра първична превенция на колоректалния карцином.
 
391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator