Начало
НачалоЗдравни новиниСтранно заболяване поразява мексикански момичета
Странно заболяване поразява мексикански момичета 14 май 2007

  Неотдавна в центъра на международното медийно пространство влезе новината за необяснимо засега мистериозно заболяване, което е поразило момичета в Мексико. В резултат на него 600 момичета от големия религиозен католически интернат „Вила де лас Нинас“ в гр. Чалко, Мексико, са загубили способността си да ходят.

 Засега са две експертните хипотези, които се проверяват от властите във връзка с тази странна болест. Едната от тях е, че става дума за загадъчно заболяване, чието начало е с обичайни симптоми като прилошаване, чувство за слабост и главоболие. Внезапно обаче състоянието на подрастващите се влошава, след което те престават да ходят. Другата хипотеза е с психически оттенък. Твърди се, че момичетата получават своеобразен шок с невъзможност за придвижване поради липса на любов.

 Поразителни са кадрите, излъчени по телевизиите, които показват как родители носят на ръце дъщерите си от интерната. Директорката му Чеонг тревожно е алармирала властите в началото на април т.г., въпреки че първите случаи са установени още в началото на октомври 2006 г. Това предизвиква озадачаващи въпросителни. Медици и психолози, назначени от властите, са започнали да разпитват децата, за да разберат какво се е случило в това религиозно учебно заведение.

 То се намира на около 60 км от Мексико сити и е открито преди 17 години от корейски монахини от ордена „Сестрите на Мария“. Негови възпитаници са момичета от бедни семейства. Те учат и живеят безплатно, като на територията на интерната има грижливо подрязани зелени площи, няколко игрища и пътечки за бягане.

 Засега анализите на храната, земята, водата и боклуците на интерната показват отсъствието на отрови, вируси или други причинители на заболяването. Затова липсата на обич засега се приема като най-вероятна версия. Още повече че много тийнейджърки се оплакали, че можело да се срещат със семействата си най-много три пъти в годината.

С любезното съдействие на в-к Лечител.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator