Начало
НачалоЗдравни новини17 Май - Световен ден на хипертониците
17 Май - Световен ден на хипертониците 17 май 2007

Днес, 17 Май, светът отбелязва Световният ден на хипертониците.

Българската лига по хипертония заедно с Асоциацията на студентите медици, както и различни фармацевтичните компании ще отбележат деня с безплатно измерване на кръвното налягане, телесното тегло и сърдечната честота.

В София, Варна, Пловдив и Плевен ще има безплатни прегледи, в часовете от 10 до 14.

В София прегледите ще се състоят в Южния парк, Борисовата градина, Докторската градина, парк „Оборище" - до театър София, пред „Деница" в Младост, пред „Свети Седмочисленици", пред „Света неделя", пред Народния театър, пред Халите, пред Народната библиотека, НДК, подлез „Плиска" и градинката пред БФС на „Цар Иван Асен II".

В Пловдив те ще бъдат пред общината и пред поликлиниките на Университетската болница - 15 май, във Варна пунктовете ще бъдат в сградата на Общината, а в Плевен - проведат пред зала "Катя Попова", в театъра и в сградата на Медицинския университет.

Статистиката на здравното министерство показва, че броя на хоспитализираните случаи от хипертонична болест ще намалее с близо 19% от 2007 г. до 2010 г.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator